Υπηρεσίες

Η ADA (American Dental Association) & η AAPD (American Academy of Pediatric Dentistry) συνιστούν η πρώτη οδοντιατρική επίσκεψη να γίνεται, μέσα σε έξι μήνες από την εμφάνιση του πρώτου δοντιού του μωρού και όχι αργότερα από το πρώτο έτος της ηλικίας του.

Στην αρχική επίσκεψη ή στην επανεξέταση η οδοντίατρος θα ελέγξει τους μαλακούς ιστούς της στοματικής κοιλότητας για αλλοιώσεις και τα δόντια για τερηδόνα, καθώς και την κατάσταση προηγούμενων αποκαταστάσεων και ορθοδοντικών μηχανημάτων.

Οι προληπτικές επικαλύψεις είναι ένα άχρωμο ή έγχρωμο βερνίκι που τοποθετείται στις μασητικές επιφάνειες των οπισθίων δοντιών. Επικαλύπτει τις βαθιές αύλακες «κλειδώνοντας» τις τροφές και τα βακτηρίδια έξω από το δόντι.

Στο ιατρείο μας κάνουμε μόνο “λευκά” σφραγίσματα. Το υλικό που χρησιμοποιείται ονομάζεται σύνθετη ρητίνη και είναι διαφορετική για τα μόνιμα και διαφορετική για τα παιδικά δόντια.

Στα παιδικά δόντια, όταν η τερηδόνα αγγίζει το νεύρο, χρειάζεται να κάνουμε μια ειδική θεραπεία που ονομάζεται πολφοτομή. Είναι απλή και εύκολη διαδικασία και ολοκληρώνεται σε μια επίσκεψη.

Πολύ συχνά ένα παιδικό δόντι στο οποίο έχουμε κάνει πολφοτομή δεν είναι ικανό να αντέξει ένα σφράγισμα. Σ’ αυτήν την περίπτωση καλύπτουμε το δόντι με μια ανοξείδωτη στεφάνη, η οποία παραμένει μέχρι την φυσική απόπτωση του δοντιού.

Μια βασική παράμετρος της στοματικής υγείας ενός παιδιού είναι και η δίαιτα του. Γι’ αυτό και στο ιατρείο μας αφιερώνουμε ικανό χρόνο για να αναλύσουμε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας και να σας εξηγήσουμε πως αυτές επηρεάζουν τα δόντια.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του οδοντιάτρου για παιδιά και ιδιαίτερα του παιδοδοντικού ιατρείου μας είναι η καθοδήγηση των δοντιών ενός παιδιού σε ομαλή σύγκλειση, στο καθορισμένο στάδιο στοματικής ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται.

Παιδιά με σοβαρή φοβία και άγχος, που δεν μπορούν να συνεργαστούν στο περιβάλλον του ιατρείου, είναι συχνά υποψήφιοι για θεραπεία με γενική αναισθησία. Αυτοί οι ασθενείς είναι συνήθως, πολύ μικρά παιδιά με ή χωρίς επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

φροντίζουμε το μέλλον του παιδιού σας