Οδοντίατρος για παιδιά ή αλλιώς .... παιδοδοντίατρος!

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν χρειάζεται το παιδί τους να επισκεφτεί κάποιο παιδοδοντίατρο. Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο παιδοδοντίατρος είναι ένας οδοντίατρος που έχει αποκτήσει κατάλληλη ειδίκευση στη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Ασφαλώς, κάθε παιδοδοντίατρος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές στην οδοντιατρική και στη συνέχεια να ακολουθήσει την κατάλληλη μετεκπαίδευση στην Παιδοδοντιατρική, σε αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια. Επιπλέον, λόγω της ηλικιακής ιδιαιτερότητας των ασθενών του οδοντιάτρου για παιδιά, (η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού), θα πρέπει ως ολοκληρωμένος επιστήμονας να έχει γνώσεις ψυχολογίας. Στόχος, ασφαλώς εκτός από την γνώση και εμπειρία στην προαγωγή της στοματικής υγιεινής των παιδιών είναι και η επίτευξη ενός συνεργάσιμου ασθενή σε ένα περιβάλλον που δεν θα διακατέχει το παιδί το άγχος και ο φόβος.

Ο οδοντίατρος αναλαμβάνει στην πρώτη επίσκεψη του παιδιού, να αξιολογήσει την οδοντική ανάπτυξη και να ενημερώσει τους γονείς για τη σωστή πρόληψη που απαιτεί η στοματική υγιεινή, το σωστός τρόπος βουρτσίσματος δοντιών και τυχόν προϊόντα οδοντικής φροντίδας που ενδέχεται να χρειαστούν για το παιδί τους. Η σωστή πρόληψη αποτελεί βέβαια, μία διαρκής και απαραίτητη διαδικασία για κάθε παιδί, μέχρι την ενηλικίωσή του δηλαδή μέχρι τα 18 του χρόνια, οπότε και ολοκληρώνεται οδοντική ανάπτυξή του.

Το παιδί ωστόσο, δεν θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει επισκεφτεί το ιατρείο ως ασθενείς, αλλά πρέπει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης να εξοικειωθεί με τον χώρο και να γνωριστεί με την παιδοδοντίατρο, κάτι που λειτουργεί χαλαρωτικά και αγχολυτικά για το ίδιο.

Συμβουλές

Περιορίστε την χρήση τροφών που περιέχουν ζάχαρη για μετά το γεύμα και όχι σαν ενδιάμεσο σνακ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Αμαρυσίας Αρτέμιδος 15Β
    15124 Μαρούσι (Χάρτης)
  • 210 6107200